Öğrenciler Üretiyor, Okullar Renklendiriliyor
Kahramanmaraş’ta meslek lisesi öğrencileri, hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri boyalarla deprem sonrası okulların ihtiyaçlarını karşılıyor. Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde kurulan atölyede iç ve dış cephe boyaları üreterek eğitimlerine uygulamalı katkı sağlıyor.
Fabrika ortamını andıran atölyede üretilen boyalar, 2023 depremlerinde hafif hasar alan ve yeni inşa edilen okulların duvarlarını renklendirmek için kullanılıyor. Depremzede öğrenciler, hem meslek öğrenirken hem de satılan boyalardan gelir elde ediyor.
Eğitim ve Üretim Bir Arada
Okul Müdürü Hüzeyfe Tahiroğlu, Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle geçen yaz boya atölyesini kurduklarını belirterek, burada 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin hem uygulamalı eğitim aldığını hem de bütçelerine katkı sağladığını ifade etti.
“Atölyemizi kuralı 6 ay oldu. Bu süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talebi üzerine depremde zarar gören okulların boya ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 15 ton boya ürettik. Okullarımız bizim boyalarımızla rengârenk hale geldi. Öğrencilerimiz, ders saatleri dışında hafta sonları ve tatil günlerinde de çalışarak günlük 6 tona kadar boya üretimi yapabiliyor." dedi.
Tahiroğlu, ürettikleri boyaların kaliteli ve uygun fiyatlı olduğunu vurgulayarak, döner sermaye işletmesi sayesinde boyaların sadece okullara değil, talep eden herkese satılabildiğini belirtti.
Öğrencilerin yarıyıl tatilinde de atölyeye gelerek üretime devam ettiğini söyleyen Tahiroğlu, “İlçeler de dâhil olmak üzere okullar ihtiyaçlarına göre gelip buradan boya temin ediyor. Ürettiğimiz boyalar 2 yıl garantili ve bölgedeki tüm okulların ihtiyacını karşılayabilecek kapasitedeyiz.” dedi.
Çevre Dostu Boya Üretimi
Boya Atölyesi Şefi ve Kimya Teknoloji Öğretmeni Serhat Sarı, öğrencileriyle birlikte su bazlı iç ve dış cephe boyaları ürettiklerini belirterek, çevre dostu ürünler geliştirdiklerini vurguladı:
“Deprem felaketinin ardından böyle bir üretime başlamak hepimiz için gurur verici. İç cephe boyamız çevreye zarar vermeyen, yüksek kaliteli bir üründür. Silikonlu ve silikonsuz plastik boyalar başta olmak üzere her renkte birinci sınıf iç ve dış cephe boyası üretebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Okulda eğitim gören 12. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Tolu ise boya üretim sürecini öğrendiklerini ve aynı zamanda harçlıklarını çıkardıklarını belirtti.
Bu girişim, öğrencilere hem meslek kazandırıyor hem de eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılayarak topluma katkı sağlıyor.
Benzer Haberler
Yangın Felaketi'nde Bir Baba Daha Yıkıldı: Dilara'nın Babası, Kızının Otopsisini beklerken Kalp Krizi Geçirdi
Esenyurt'ta Dehşet: Anne 1,5 Yaşındaki Bebeğini Çöpe Attı!
Elbistan'da Trafik Kazası: Kamyonet Otomobile Çarptı, 4 Kişi Yaralandı
AKOM'dan Elbistan İçin Kar ve Yağmur Uyarısı
Bolu Kartalkaya’daki Otel Yangınında Elbistanlı Genç Hayatını Kaybetti
Erdoğan: Bir günlük milli yas ilan edildi
Kahramanmaraş'ta Kayıp Yaşlı Adamın Cansız Bedeni Bulundu
Boludaki otel yangınında ölen sayısı 66 ya yükseldi